degrotelijnen.nl

FM2Share en de vakbeurs

Hoe breng ik in één klein vogelhuisje een ‘elevator pitch’ van mezelf, mijn visie/ werkwijze en mijn organisatie tot leven? Kortom; hoe verbeeld ik, op aansprekende wijze, waar ik voor sta? Deze opgave bracht participatie in FM2Share, dé facilitaire zwerm in Nederland, met zich mee. De zwerm verenigt 66 zelfstandig professionals op diverse facilitaire domeinen. Op de vakbeurs Facilitair (18-20 januari in Den Bosch) presenteert FM2Share zich voor het eerst aan het publiek. Iedere ambassadeur van de zwerm heeft één vogelhuisje ter beschikking om in stand 6.060 (hal 6) te laten zien wat hij inbrengt in de zwerm.
De symboliek van mijn huisje licht ik hier graag toe.

Het huisje is van buiten beplakt met een turkoois/gele school vissen. Ook vissen vertonen natuurlijk zwermgedrag, om zo hun overlevingskansen te verbeteren. Geel en turkoois zijn voor mij belangrijke kleuren.

In Management Drives en Spiral Dynamics staat geel voor faciliterend leiderschap, conceptuele vrijheid en strategisch denken (‘een stip op de horizon creëren’). Ik voel me erg thuis in de gele drijfveren (zie ook de spreuken in het huisje).
Turkoois staat voor holistisch leiderschap en is gericht op zingeving en verbinding. Een energie die sterk in ontwikkeling is in de wereld op dit moment (een zachte revolutie).
Ik herken dat in veel dingen om me heen. Het stoere ‘ik zeg wat ik denk en ik doe wat ik zeg’ wordt stilzwijgend vervangen door ‘ik zeg wat ik hoop en ik doe wat ik kan’. En in plaats van te denken ‘dat wat we doen geen zin heeft’ gaan we ‘doen wat ons zin geeft’. Turkoois is de kleur van verandering en niet voor niets de basiskleur van FM2Share én de inrichting van de beursstand.

Mijn professionele achtergrond ligt in huisvestingsmanagement. De voorkant van het vogelhuisje heb ik verwijderd; het lijkt daarmee voor mij meer op een huis. De deur staat open! Ik werk altijd vanuit het perspectief van de eindgebruiker en daarom is het huisje bewoond. De ‘angry bird’ is een knipoog naar de actualiteit (wie speelt dit spelletje niet?); maar ook naar de lichtblauwe twitter bird (Volg mij: @Judith_DGL).

De binnenkant is beplakt met uitspraken en thema’s die mij interesseren. Het gaat over huisvestingsprocessen en -oplossingen, onderwijsontwikkelingen en de nieuwe mogelijkheden en kansen die social media geven op allerlei vlakken.
Onderwijs gaat over jonge mensen en hun ‘startkwalificaties’ voor een spannende en uitdagende loopbaan, of tenminste de opstap naar een ‘manier van leven’. Een school is méér dan een leshuis; een vormingsinstituut in een wijk, een maatschappelijke context. De manier waarop jongeren leren is in beweging; aan (onderwijs)huisvesting zullen straks andere eisen worden gesteld.

De boeken op de achterwand van het huisje zijn oud; voor mij staat deze afbeelding voor ‘doorleefde kennis’. Ik ben te pragmatisch om iedere hype achterna te lopen, maar laat me graag inspireren door nieuwe inzichten en haal daar uit wat ik zinvol en bruikbaar acht.
Door het lezen van actuele (management)boeken, ben gefascineerd geraakt door de wisselwerking tussen nieuwe technologie en mensen en wat dit betekent voor onze samenleving; onderwijs en de manier van werken en organiseren. Waar social media, wisdom of crowd en sociale duurzaamheid samenkomen, ontstaan mooie dingen. Dit zijn dan ook mijn focuspunten voor 2012.

Zie ook www.fm2share.nl en klik hier voor foto’s van de eerste beursdag

Deel dit bericht

Share on linkedin
Share on print
Share on email
Judith-Homefoto

Wie ben ik?

Als zelfstandig interim manager/ procesbegeleider voeg ik me snel en gemakkelijk in een organisatie en help de ambities en doelen scherp te krijgen...

IMG_1713

Wat doe ik?

Vanuit mijn expertise op het gebied van verandermanagement, huisvesting en bedrijfsvoering, ondersteun ik organisaties bij uiteenlopende verbetertrajecten...

Life Long Learning

Door te lezen ontsnap ik even aan de druk van alledag. Niets lekkerder dan in een boek verdwijnen, de tijd te vergeten en je in een andere wereld wanen...