degrotelijnen.nl

De verloren of ondernemende generatie?!

Deze twee sprak ik twee young potentials. Beide dames hebben aan de Erasmus gestudeerd. De één heeft twee masters op zak en de ander de bachelor net af. Beiden werken enkele dagen op de servicedesk op de campus. Niet dat daar de ambitie ligt, maar ‘aan gebrek bij beter’ en om in elk geval aan de slag te zijn en onder de mensen, jezelf te ontwikkelen.

Eens was een universitaire studie garantie voor én een mooi netwerk voor het leven én een goede start in een veelbelovende carrière. Deze dames weten het niet meer zo zeker. En velen van deze generatie met hen. De twee masters geven geen baanmogelijkheden. Met 500 anderen solliciteren op één vacature is niet stimulerend en ook niet kansrijk. Er zijn weinig vacatures én er wordt werkervaring gevraagd. Ze overweegt, op advies van haar vader, alle laatste diploma’s van haar CV te halen en op een administratieve baan te solliciteren. Want mét alle diploma’s is dat ook niet succesvol gebleken. “Dan ben je te zwaar en zul je wel niet lang blijven”, wordt er voor je gedacht.

De bachelor twijfelt om door te gaan voor haar master. In haar sector (culturele wetenschappen) is de toegevoegde waarde van dat papiertje, bij alle subsidie-onzekerheid, twijfelachtig. Gebleken is dat werkervaring zwaarder wordt gewaardeerd in sollicitatietrajecten. Ze heeft zich recent ingeschreven bij de KvK en stopt haar vrije tijd in bedenken van haar propositie, blogs en website teksten. “Niet dat ik verwacht er van te kunnen leven de komende 3 jaar, maar ik ben in elk geval creatief bezig en houd mezelf enthousiast over wat ik wil en kan”.

Het academisch studieresultaat blijkt in 2013 geen eindstation, zelfs nauwelijks een ‘startkwalificatie’…. De dames zijn enthousiast, vol goede wil en arbeidsmotivatie, en vooral zoekende naar de beste route naar een gelukkige toekomst. Om geld gaat het niet; wel om ‘jezelf ontwikkelen’. Vastbesloten om zinvol bezig te zijn en verder te komen, accepteren ze lager gekwalificeerde opdrachten via het uitzendbureau.

Gelukkig zijn ‘demotie’ en ‘demotivatie’ nog twee heel verschillende begrippen voor hen! De scherpe blik op ‘wat draagt deze stap bij aan mijn volgende stap en hoe hou ik mijn ontwikkelrichting in focus’ is continue aanwezig, vooral gericht op ‘hoe blijft het leuk en uitdagend’. Ik wens deze generatie vooral veel creativiteit en ondernemerszin, want ik vermoed dat ze het van gebaande baden niet moeten hebben….

Deel dit bericht

Share on linkedin
Share on print
Share on email
Judith-Homefoto

Wie ben ik?

Als zelfstandig interim manager/ procesbegeleider voeg ik me snel en gemakkelijk in een organisatie en help de ambities en doelen scherp te krijgen...

IMG_1713

Wat doe ik?

Vanuit mijn expertise op het gebied van verandermanagement, huisvesting en bedrijfsvoering, ondersteun ik organisaties bij uiteenlopende verbetertrajecten...

Life Long Learning

Door te lezen ontsnap ik even aan de druk van alledag. Niets lekkerder dan in een boek verdwijnen, de tijd te vergeten en je in een andere wereld wanen...