degrotelijnen.nl

HNW en de Arbowet

Voor een opdrachtgever heb ik afgelopen week uitgezocht wat de laatste stand in wet- en regelgeving is rond thuiswerken. Daar zit een verhaal in om te delen, vind ik.

De grote lijnen: Sinds 1 november 1994 valt ook de thuiswerkplek onder de Arbo-wet. Daarmee heeft de werkgever een zorgplicht voor die werkplek; bij schade veroorzaakt door arbeidsomstandigheden is de werkgever aansprakelijk. Dit alles in de context van de tijd te zien; in die tijd hadden we bakfeesten van computers, een nog maar zeer beperkt digitaal tijdperk én de opkomst van RSI. De overheid nam haar verantwoordelijkheid: uiteraard via wet- en regelgeving….

Nu erkennen we al jaren dat de arbo-regels niet meer goed aansluiten op de werkelijkheid en dat het thuiswerken ook wel een ander karakter heeft gekregen. In 2010 (regeerakkoord VVD-CDA) was sprake van ‘opheffing van de stringente Arbo-regels met betrekking tot thuiswerkplekken’. Er werd opdracht gegeven aan de Universiteit van Amsterdam om onderzoek te doen of de arbeidsrechtelijke regelgeving, met name de Arbowet en de Arbeidstijdenwet, belemmeringen opwerpen voor Het Nieuwe Werken (HNW). Het adviesrapport verscheen in het voorjaar 2011 (goed stuk!).

Uit de samenvatting: HNW is niet nieuw als het gaat om autonoom werken buiten gezichtsveld van de werkgever; maar wel als het gaat om het ruimte gebruik van ICT-mogelijkheden. En bij HNW wordt niet vanzelf gelet op de arbeidsomstandigheden. En dat laatst roept natuurlijk (ook bij mijn opdrachtgever) de vraag op hoe het Nederlandse arbeidsrecht en HNW-praktijken zich verdragen.

De impliciete vraag of discussie gaat natuurlijk over de zorgplicht en de wijze waarop de werkgever toezicht kan houden op een (thuiswerk)plek. Moet die nu wel of niet die thuiswerkplek inrichten en betalen?

Twee zaken zijn naar aanleiding van dit onderzoek in elk geval opgelost: Ten eerste zijn (per 1 juli 2012) de Arboregels voor thuiswerken en telewerken (elders dan op kantoor of thuis) gelijk getrokken. Beide werkvormen worden nu ‘plaatsonafhankelijk werken’ genoemd. Ten tweede wordt erkend dat bij HNW ook het overdragen van verantwoordelijkheid naar de werkgever goed past.

De Taskforce Mobiliteitsmanagement (die in 2010 opging in Platform SlimWerkenSlimReizen, welke per 1-1-2013 ook is gestopt) kwam met een handreiking, waarin valt te lezen hoe de verschillende wetten op dit moment geïnterpreteerd moeten worden (op zich al grappig natuurlijk).

Volgens de handreiking, waar verschillende officiele bronnen ook naar verwijzen, moeten werkgevers de thuiswerkers wijzen op de risico’s en op regelmatige basis controleren (bijvoorbeeld in functioneringsgesprekken) of alles nog goed gaat met de werknemer. Er wordt ook een verschil erkent tussen vrijwillig en gedwongen thuiswerken, maar een maatstaf wat dit doet voor de zorgplicht, de controle en de maatregelen is er niet. Het roept al met al een beetje een ‘vlees-noch-vis’-gevoel op. Tips om je ‘in te dekken’ als werkgever. En daarmee blijft het volgens mij vooralsnog voer voor juristen en HRM-ers!

Enerzijds begrijp ik het hoor; bescherming en zorgplicht. Aan de andere kant vind ik dat de eigen verantwoordelijkheid van de medewerker een (veel!) grotere nadruk mag krijgen. In het kader van de ruileconomie, hé? Ik mag plaatsonafhankelijk werken en krijg vrijheid. Dat vergt een tweezijdige verantwoordelijkheid: die vrijheid niet misbruiken en managen (meer werken lijkt een meervoorkomend probleem dan de kantjes er af lopen!) en dan zelf ook zorgen voor voldoende afwisseling van werkhouding; voldoende licht; een goede werkhoogte en stoel. Bovendien: We omringen ons met beeldschermen in alle vormen en maten en surfen ons ‘niet-arbo-conform hangend op weet-ik-veel wat voor prettige plekken’ helemaal suf op internet. De jurisprudentie volgen op dit terrein lijkt me de komende jaren dan ook best vermakelijk….

Deel dit bericht

Share on linkedin
Share on print
Share on email
Judith-Homefoto

Wie ben ik?

Als zelfstandig interim manager/ procesbegeleider voeg ik me snel en gemakkelijk in een organisatie en help de ambities en doelen scherp te krijgen...

IMG_1713

Wat doe ik?

Vanuit mijn expertise op het gebied van verandermanagement, huisvesting en bedrijfsvoering, ondersteun ik organisaties bij uiteenlopende verbetertrajecten...

Life Long Learning

Door te lezen ontsnap ik even aan de druk van alledag. Niets lekkerder dan in een boek verdwijnen, de tijd te vergeten en je in een andere wereld wanen...