degrotelijnen.nl

Het Nieuwe Samenwerken

Laatst zat ik bij een vriendin aan tafel, die met haar 11-jarige dochter in gesprek was over een projectopdracht op school. Vriendin:“Wie is er dan de baas; hoe werken jullie dat samen allemaal uit?”. Dochter: “Een baas? Waar heb je die voor nodig? We doen gewoon allemaal dat wat we leuk vinden”. Tss… in de ogen van haar dochter begreep mijn vriendin er niets van, of tenminste had ze ernstig ouderwetse gedachten.

Dat gesprekje is blijven hangen. Bij FM2Share (zie www.fm2share.nl) hebben we diverse ‘oude gedachten’ ook achter ons gelaten. En dat brengt ons veel. Inspiratie vonden we in de natuur, in het zwermgedrag van spreeuwen. Zo’n zwerm heeft drie elementaire regels: 1. Niet botsen; 2. Vlieg in de gemiddelde snelheid van de groep en 3. Cohesie: blijf bij elkaar en draag actief bij.

De analogie en metafoor van een zwerm vogels is verhelderend voor samenwerking. Samen kun je dingen bereiken, die je in je eentje niet of nauwelijks zouden lukken. Je versterkt elkaars kracht. Een belangrijke voorwaarde is een gedeeld doel. Vogels vliegen ook niet zomaar met zijn allen bij elkaar, één kant op. Als er geen gezamenlijk doel was, fladderde het maar wat door elkaar heen….

FM2Share realiseerde in 9 weken uit het niets een professionele stand op de vakbeurs afgelopen januari. En nu zijn we druk doende met een innovatief kennisevent, FM2Xplore, dat op 8 november 2012 gaat plaatshebben. Deze beide initiatieven hebben ons geleerd wat de kracht van co-creatie is. Kenmerken van co-creatie zijn dialoog, enthousiasme, daadkracht en focus op resultaat (dat gedeelde doel). Er komt zóveel enthousiasme vrij als iedereen gewoon doet wat hij of zij leuk vindt en waar je goed in bent! Er is geen vaste leiding; ieders inbreng doet er toe en waar enthousiasme op gaat stromen, daar verbinden we ons aan. De taken zijn snel verdeeld; er is veel ruimte voor initiatief en we hebben het niet over beperkingen. Wil je iets wat (nog) niet kan? Creëer oplossingen, zoek medestanders of sponsoren en máák het mogelijk! Dat enthousiasme werkt aanstekelijk! Cohesie is belangrijk: Ontmoet elkaar, deel en vier successen. Het is de ongeschreven inspanningsverplichting die aanstekelijk werkt. En het vertrouwen dat we samen het bijna onmogelijke tóch voor elkaar zullen krijgen!

Er wordt écht meer creativiteit en innovatiekracht bereikt als je écht samenwerkt.

Stel dat je in je organisatie dit enthousiasme kunt aanspreken; dat vertrouwen de basis is om mensen in vrijheid te laten ontdekken waar hun kracht ligt en waar ze hun tijd graag in steken. Hoe mooi zou dát zijn.

En hoe verrassend eenvoudig is dat eigenlijk…

Deel dit bericht

Share on linkedin
Share on print
Share on email
Judith-Homefoto

Wie ben ik?

Als zelfstandig interim manager/ procesbegeleider voeg ik me snel en gemakkelijk in een organisatie en help de ambities en doelen scherp te krijgen...

IMG_1713

Wat doe ik?

Vanuit mijn expertise op het gebied van verandermanagement, huisvesting en bedrijfsvoering, ondersteun ik organisaties bij uiteenlopende verbetertrajecten...

Life Long Learning

Door te lezen ontsnap ik even aan de druk van alledag. Niets lekkerder dan in een boek verdwijnen, de tijd te vergeten en je in een andere wereld wanen...